Le Beau Chien

Al vanaf 2001 zijn wij gespecialiseerd in de Airedale Terrier, Welsh Terrier, Fox Terrier draadhaar, Ierse Terrier, de Grande en Petit Basset Griffon Vendeen en natuurlijk de Ierse Soft Coated Wheaten Terrier. Maar ook andere rassen of uw rasloze hond wordt met kwaliteit en volgens rasstandaard getrimd. Natuurlijk zijn niet alleen honden welkom, maar ook uw kat, konijn, cavia, enz!

Alle honden worden natuurlijk in overleg met U behandeld volgens rasstandaard. Bij rasloze honden wordt er overlegd met U welke trimbeurt het beste bij de hond past.

De Hond

Aangekomen in de trimsalon wordt er eerst met U overlegd hoe de hond getrimd wordt. Daarna wordt de hond op een trimtafel gezet. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt nu helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd. (Wanneer u uw hond regelmatig goed heeft gekamd kunt u hem het ontklitten besparen.) Uw hond wordt afhankelijk van het vachttype getrimd. Daarna gaat de hond in bad en wordt heerlijk gewassen met shampoo’s en conditioners die volledig op de huid en vacht van uw hond zijn afgestemd, waarna hij met een föhn weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht. In middels zijn we enkele uren verder en kunt u hem komen halen. Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje “vreemd” gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het “gevoel”. En…u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen hoe mooi hij geworden is! Want uw hond is altijd de mooiste!

Waarom naar een trimsalon?

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kort-harige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.

Plukken/Strippen:Bouviers, Schnauzers, de meeste terriërrassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt of gestript. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer u dit zou nalaten loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts terecht komt.

Effileren: Spaniels, Setters, Retrievers etc. worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd.

Knippen:Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/of geknipt in elke gewenst model.

In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en …lang haar blijft lang nat. Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen.

 

De Kat

Als een van de weinige salons in de omgeving doe ik ook vachtverzorging voor katten. Dit alles zonder een narcose! Steeds katten komen tegenwoordig naar de trimsalon voor het verwijderen van klitten of overvloedig haar/wol. Vaak lukt het de eigenaar niet om de kat zelf te kammen of simpelweg te weinig tijd voor heeft. Dit met klitten als gevolg. Klitten zijn enorm pijnlijk en vervelend voor de kat.

Voor veel mensen is een kat naar de trimsalon brengen nog onbekend. Vaak wanneer een kat vervilt is gaan ze dan ook naar en dierenarts om de kat te laten scheren onder narcose. Door deze onbekendheid of juist de hoge dierenarts kosten wordt er vaak te lang gewacht met de vachtbehandeling van de kat. Dit kan als gevolg geven dat de vacht van de kat volledig vervilt raakt. Zelfs de meest vervilte vachten kunnen wij scheren!!

Wat houd een trimbeurt voor uw kat in?

Vaak zijn het de langharige katten die naar de trimsalon komen. Katten die in de trimsalon komen worden gekamt of geschoren, de nagels worden geknipt en wanneer de kat het goed toe laat gaat deze ook in bad. Natuurlijk wordt er ook weer gebruik gemaakt van shampoo’s en conditioners die volledig zijn afgestemt op de huid en vacht van e kat. Omdat een kat nu eenmaal anders is als de hond wordt er in de trimsalon ook ingespeeld op deze verschillen. Zo is het voor de kat vaak fijner als de eigenaar erbij blijft. Dit om de kat gerust te stellen en evt vast te houden. Ook katten kunnen wennen aan een trimbeurt. Wanneer een kat vaker is geweest en een trimbeurt gewend is kan het evt ook zonder eigenaar.

Ook de kortharige kat kan veel baat hebben bij een trimbeurt. Denk maar aan de enorme verharing in het voor en najaar. Door de behandeling in de salon kunnen ze makkelijker door de verharing heen komen.

logo hondentoilteer