Puppy’s eerste trimbeurt

“Ja maar hij wil niet geborsteld worden”……. is vaak de reden die ik hoor als mensen met hun 8 mnd oude pup voor het eerst in de trimsalon zijn wanneer blijkt dat de vacht volledig vervilt is en de pup spijtig genoeg geheel kort geschoren moet worden of als ik zeg dat er extra kosten bijkomen voor het volledig ontklitten van de vacht.

Een goede borstelbeurt hoort er nu eenmaal bij als je een langharige hond hebt. En nu heb ik het echt niet over alleen maar poedels, Maltezers enz, maar ook over de spaniëls en retriever types. De dagelijkse vachtverzorging behoord net zo goed bij de opvoeding als bijv een “Zit”, “Lig” of “Pootje” Vaak kennen veel van deze honden perfect dit soort oefeningen die ze aangeleerd krijgen tijdens de puppycursus, maar het borstelen of de trimbeurt is een ramp. Ook borstelen en het trimmen moet aangeleerd worden!

Wij trimsters zijn vachtspecialisten en opgeleid om van alle vachtsoorten te weten wat de benodigde vachtverzorging is. Ook kunnen wij u helpen in het socialiseren van de hond betreft vachtverzorging. In de trimsalon beginnen we daarom het liefst zo vroeg mogelijk al een pup gewend te maken aan de trimbeurt. Al vanaf 8 wk is uw pup van harte welkom om te komen “snuffelen”. Hierbij komt u gewoon even gezellig langs met uw pup en laat hem of haar even kennismaken met de salon. Wij als trimsters vinden dat natuurlijk heeeeel erg leuk omdat we dan even lekker kunnen puppyknuffelen en de pup leert zo al dat de trimsalon geen “enge” plek is. Na een lekkere beloning gaat u dan weer met een blije pup naar huis. Op 12 wk mag uw pup komen voor zijn eerste puppytrim. Hierbij nemen we rustig de tijd om uw pup te wassen en te kammen en even de nageltjes te knippen en de haren bij de oogjes te knippen. Omdat alles nog nieuw is nemen we rustig de tijd en geven we uw pup lekker wat pauzes en beloningen tussendoor. Voor u als eigenaar krijgt u ook voldoende tijd om bij het brengen en ophalen vragen te stellen betreft de dagelijkse verzorging zoals het kammen en borstelen. U mag bij de eerste puppytrim ook aanwezig blijven zodat u tips en trucs krijgt om thuis nog beter te leren borstelen. Daarna plannen we vanaf 16wk de eerste volledige trimbeurt. Uw pup weet inmiddels al wat een trimsalon inhoud. U als puppybaas hebt natuurlijk thuis al flink geoefend met kammen en alle tips die we gegeven hebben en daardoor wordt uw pup zijn/haar eerste echte trimbeurt ook een succes! Zodra u de pup komt brengen nemen wij de vachtconditie nog even met u door. We overleggen in welk model u de hond wil en wat mogelijk is. Hierna mag uw pup gezellig bij ons blijven en bellen wij u zodra de trimbeurt erop zit. Daarna geven wij uiteraard nog tips om uw pup nog beter te verzorgen.

De vachtverzorging van uw pup is geen luxe, maar een noodzaak! Vervilte vachten geven gezondheidsproblemen zoals huidonstekingen, overmatige jeuk enz, enz. Daarom is het nodig om zodra uw pup bij u komt wonen te beginnen met het aanleren van de vachtverzorging.

Bij Trimsalon Le Beau Chien is de eerste puppytrim dan ook gratis. Bel tijdig voor uw puppy’s eerste trimbeurt!

dog-grooming-westchester